Japanse export is sterk gestegen in februari

De Japanse export is vorige maand sterk gestegen, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. Die stijging moet worden gezien tegen de achtergrond van een aantrekkende vraag naar auto’s, machines en gadgets.

De export is met 45,30% gestegen tot 5130 miljard yen, waarbij het al de derde maand op rij is dat er sprake is van een stijging op jaarbasis. De cijfers werden bekendgemaakt door het Japans minister van Financiën.

De export van auto’s stegen met 117%, terwijl de export van machines met 46% is gestegen. Het herstel van de export bevestigt dat de economische steunmaatregelen wereldwijd vruchten hebben opgeleverd.

Het is echter vooral Azië dat het voortouw heeft genomen in het wereldwijde economische herstel en dat blijkt ook uit de Japanse exportcijfers. De export naar China, de op één na belangrijkste handelspartner van Japan, steeg met bijna 48%.

Maar ook de export naar de Verenigde Staten steeg fors, wat als een positief signaal mag worden ervaren. Toch voorspellen de problemen met Toyota niet veel goeds voor de Japanse export naar de VS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content