Italiaanse staatsobligaties stijgen voor vijfde dag op rij

De koersen van Italiaanse staatsobligaties zijn vandaag voor de vijfde dag op rij gestegen, de langste stijgingsfase voor de afgelopen twee maanden.

Aanleiding voor de stijging is speculatie dat de Europese leiders bijkomende maatregelen gaan nemen om de Italiaanse economie te versterken.

De stijging gebeurde in de aanloop van de EU-meeting van morgen. De koersen van de Spaanse staatsobligaties stegen eveneens, waarbij het rendement op de 10-jarige staatsobligatie de grootste daling sinds januari liet optekenen.

De Duitse financieminister Wolfgang Schaüble liet alle mogelijkheden open om de economische groei te bevorderen en dat gaf de financiële markten moed.

Het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie daalde met 19 basispunten tot 5,60%, nadat in de loop van de sessie op 5,59% een dieptepunt werd bereikt.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie daalde met 18 basispunten tot 6,09%. In de loop van de sessie daalde het rendement maximaal met 20 punten.

Duitsland veilt 2-jarige staatsobligaties met nulcoupon

Het herstel bij de perifere obligaties ging ten koste van Duitse bunds, die opnieuw stegen richting 1,50%. Het rendement op de 10-jarige kwam uiteindelijk uit op 1,48%, of een stijging met 5 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteen.

Het rendement op de 2-jarige steeg met 2 basispunten tot 0,06%.

De 10-jarige bereikte qua rendement een recorddieptepunt van 1,396% op 18 mei, de 2-jarige bodemde diezelfde dag uit op 0,031%.

Duitsland veilt morgen staatsobligaties met een looptijd van twee jaar aan een nulrente. Bij de vorige veiling bedroeg de rente nog 0,14%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content