Griekse werkloosheid bereikt nieuw recordniveau

De Europese beurzen trekken zich weinig aan van de schuldenproblematiek in de eurozone, de belangrijkste indices noteren in de plus. In het geval van de Euro Stoxx 50 is er sprake van een winst van bijna een half procent, de BEL 20 heeft echter moeite om boven de nullijn stand te houden.

Op de Brusselse beurs heeft Solvay een winst van iets meer dan 2% bijeengesprokkeld, terwijl Umicore iets meer dan 2% moet prijsgeven.

De euro houdt, gezien de Spaanse downgrading opvallend sterk, de Europese eenheidsmunt probeert opnieuw vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 1,29 dollar.

De Griekse werkloosheid bereikte een nieuw recordniveau, in juli zat 25,10% van de Griekse beroepsbevolking zonder baan tegenover 24,80% de maand voordien. Twaalf maanden geleden bedroeg de werkloosheidsgraad in Griekenland nog maar 17,80%.
InBev Belgium kondigt een investering aan van 20 miljoen euro in de brouwerij van Jupille

De investering betreft de bouw van een nieuw complex dat de helderbierkelder en filtratie zal huisvesten op de site van Ile-en-Meuse InBev Belgium bereidt zich voor op een investering van ongeveer 20 miljoen euro op de site van Jupille voor het optimaliseren van zijn installatie.

De site van Ile-en-Meuse zal daardoor binnenkort beschikken over een nieuw complex voor de helderbierkelder en de filtratie. Deze aanzienlijke investering draagt bovendien bij aan het welzijn van de werknemers. InBev Belgium bevestigt zijn ambitie om ongeveer 20 miljoen euro te investeren in de brouwerij van Jupille en toont hiermee opnieuw het belang aan van deze site voor de groep AB InBev.

De installaties uit de rue de Visé voor de helderbierkelder en de filtratie zullen worden verplaatst en gemoderniseerd. De gemoderniseerde installaties krijgen daarna een plaats op dezelfde site als de brouwerij van Jupille, gelegen in Ile-en-Meuse.

Door gebruik te maken van de laatste brouwtechnologieën zal dit project toelaten de productie van de site van Jupille te optimaliseren en te rationaliseren.

Voor de medewerkers van de brouwerij zal deze belangrijke investering ook gelijk staan met een groter welzijn op het werk.

Het project wordt momenteel nog in detail onderzocht en zal daarna worden uitgevoerd. De werken zouden eind 2012 moeten starten, zodat de nieuwe installaties operationeel kunnen zijn tegen begin 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content