Europese stroom kwartaalcijfers is aan het opdrogen, vandaag nog topdag

Deze week is het op verschillende Europese weken een gebroken week, wat betekent dat er niet zo heel veel te beleven valt. We zijn nu half mei en dat betekent dat het resultatenseizoen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan duidelijk over het hoogtepunt heen is.

In de Verenigde Staten was dat al een tijdje het geval, maar ook in Europa gaat de stroom cijfers nu stilaan beginnen op te drogen. Binnen een tweetal weken zullen bedrijfsresultaten een zeldzaam goed zijn geworden en zal alle aandacht uitgaan naar de macro-economische cijfers.

De beleggers op Wall Street mogen vandaag uitkijken naar de cijfers van Ambient Corporation en Arctic Cat. Als zwaargewichten komen daarnaast Home Depot en JC Penney met de cijfers.

Het resultatenseizoen in China is weliswaar over het hoogtepunt heen, maar toch komen vandaag nog een aantal Chinese bedrijven rapporteren.

Schuldencrisis blijft nadrukkelijk aanwezig

Natuurlijk is er ook nog de Europese schuldencrisis, die ons helaas bijna dagelijks bezighoudt. Spanje heeft het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden, maar ook Griekenland blijft een voortdurende bron van zorgen. Van een regering kan dit land alleen maar dromen.

Bedrijfsresultaten worden schaars

Toch zijn er deze week en de volgende weken nog wat bedrijven die moeten komen rapporteren. Gisteren was het onder andere de beurt in Europa aan Ageas, Roularta en CFE. Vandaag is het de beurt aan Allianz, Canal Plus, Merck, ThyssenKrupp, AMG, Kinepolis, Ackermans & van Haaren en SNS Reaal.

Vervolgens droogt de stroom cijfers vrijwel op, in de laatste dagen van de week zijn er alleen nog de cijfers van SBM Offshore (woensdag) en Fugro (vrijdag) om naar uit te kijken. Volgende week zal de stroom kwartaalcijfers verder opdrogen, met nog slechts enkele bedrijven die komen rapporteren. Inmiddels wenken in de verte opnieuw de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content