Downgrading Van de Velde

Exclusief Andres Sarda klokte de jaaromzet van Van de Velde af op 129,3 mln EUR, 0,8% lager dan in 2007. Daarmee blijft de groep volgens SG Private Banking onder de eigen doelstelling.

In het eerste semester groeide de omzet immers met 0,9% en het management stelde voor het tweede semester een gelijkaardige groei in het vooruitzicht.

Dit objectief werd nog herhaald bij de publicatie van de update over het derde kwartaal. In de tweede jaarhelft echter daalde de omzet met 2,5% door een combinatie van zwakkere naverkopen in november en december én sterke muntdepreciaties in groeimarkten (o.a. Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittanië en Scandinavië).

Andres Sarda, dat in 2008 een omzet realiseerde van ongeveer 10,9 mln EUR, zal voor een half jaar meegeconsolideerd worden. Dit zal nog 3,8 mln EUR aan de omzet toevoegen, waardoor de uiteindelijke jaaromzet op 133,1 mln EUR zal uitkomen, een groei van 2,1%.

Bij eerdere gelegenheden uitte SG Private Banking reeds de scepsis omtrent het welslagen van de verschillende projecten om terug aan te knopen met groei. De analisten van de bank menen evenwel dat de financiële impact bij een eventuele mislukking beperkt zal zijn.

Zelfs indien we in de komende jaren getuige zouden zijn van een nulgroei oogt de waardering volgens SG Private Banking aantrekkelijk.

Daartegenover staat echter wel dat de hele luxesector een significante derating onderging, waardoor de waardering van Van de Velde er niet meteen uitspringt.

Gelet op de lager dan verwachte omzet verlaagt SG Private Banking het advies opnieuw van houden naar verkopen. Het koersdoel blijft ongewijzigd op 23 EUR. Van de Velde publiceert zijn volledige jaarresultaten op 17 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content