Dividend van 4,5 procent voor coöperanten van Limburgse windenergie

© Thinkstock

De 5.526 coöperanten die aandelen hebben gekocht van Limburg wind cvba, krijgen een dividend uitbetaald van 4,5 procent. Dat heeft de coöperatieve bekendgemaakt op een persconferentie in Hasselt.

Met het totale kapitaal van 14,8 miljoen euro dat de aandeelhouders hebben ingebracht, heeft Limburg wind tot dusver bijgedragen aan de bouw van 35 windturbines in de provincie Limburg.

De coöperatieve vennootschap Limburg wind cbva verkoopt sinds 2010 aandelen aan het grote publiek voor 125 euro per stuk. Wie wil investeren kan maximaal 24 deelbewijzen aanschaffen. Met het bijeengebrachte kapitaal bouwt de coöperatie nieuwe windmolens.

In totaal werd er op deze manier bijgedragen tot de bouw van 35 van de 69 windturbines die momenteel in de provincie actief zijn. Het gaat om parken in Beringen, Genk, Halen-Diest, Ham, Hasselt, Lommel, Maaseik en Tessenderlo. Deze hebben samen een geïnstalleerd vermogen van 76 MW, wat overeenkomt met het verbruik van 40.520 gezinnen.

In ruil voor hun inbreng mogen de coöperanten rekenen op een dividend dat wordt gehaald uit de winst van de energie-opbrengst. Voor dit jaar mogen de 5.525 coöperanten rekenen op een opbrengst van 4,5 procent op hun inleg.

Voor 65 procent van hen wordt dit berekend op de maximale som van 3.000 euro, goed voor een winst van 135 euro. Nieuw is dat de coöperanten sinds kort een bijkomend voordeel genieten in de vorm van een voordelig tarief dat ze krijgen aangeboden van Aspiravi Energy. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content