Buy & Sell: UCB

Op 14 mei kreeg UCB de goedkeuring voor Cimzia in de VS en dat voor reumatoïde artritis. Twaalf dagen later mocht UCB Vimpat (epilepsie) in de VS gaan verkopen. Ook eind juni was er op enkele dagen tijd nog gunstig nieuws voor het bedrijf. Op 24 juni waren er positieve resultaten in fase 3 voor een geneesmiddel dat UCB samen met Jazz Pharmaceuticals ontwikkelt voor fibromyalgie. Op 29 juni draaide de verkoop van Neupro (parkinson) in Europa weer op volle toeren.

De kers op de taart waren de schitterende resultaten die op 31 juli werden gepubliceerd, waarbij UCB op alle vlakken (omzet, winst, besparingen, omzet van de pas gelanceerde producten) beter deed dan verwacht. SHAPE (besparingen, nieuwe strategie en prioriteiten) was een schot in de roos. Het belangrijkst voor de toekomst zijn natuurlijk de verkoopcijfers van de pas gelanceerde geneesmiddelen Cimzia (Crohn in de VS) en Vimpat (enkel in Europa voor het eerste halfjaar).

CASH:We zijn ervan overtuigd dat voor UCB het ergste achter de rug is en dat de onrustige periode met talrijke onzekerheden verleden tijd is. Het bedrijf, dat rond de boekwaarde noteert, heeft waarschijnlijk een bodem gevonden. Vanaf nu kan de koers alleen maar stijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content