Beleggers mogen meer investeren in Amerikaanse groei

De weging van het thema “Amerikaanse groei” werd in de portefeuille van Carmignac Investissement verhoogd tot 3,6% van de activa.

Het thema van de Amerikaanse groei, dat indirect al in de portefeuille aanwezig was via met name Europese fabrikanten van luxegoederen en oliedienstverleners, werd versterkt door de opname in de portefeuille van bedrijven die kunnen profiteren van de toenemende schaliegaswinning en van bedrijven die bijzonder goed gepositioneerd zijn om profijt te halen uit de opvering van de kredietverlening en de aanhoudende opleving van de vastgoedmarkt.

De weging van Europese banken werd teruggebracht van 5,4% naar 3% van de activa Sinds de opname ervan in de portefeuille begin augustus zijn deze banken gemiddeld met 30% gestegen, wat de winstnemingen rechtvaardigde.

Op grond van de overtuiging dat de huidige economische groeivertraging in Frankrijk nog erger zal worden, werden de posities in Franse banken verkocht.

De weging van de goudmijnbouw werd verminderd van 13,1% naar 8,7% door de verkoop van de volledige positie in Barrick Gold en een deel van de positie in Kinross.

Binnen het brede thema “natuurlijke hulpbronnen” werd de weging van de energiesector teruggebracht van 15% naar 12,8% van het vermogen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content