Bekaert krijgt van beleggers toch voordeel van de twijfel, BEL 20 bij kaap van 2175

De Europese beurzen blijven vandaag dicht bij huis, met een licht negatieve bias. Veel beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van de Amerikaanse BBP-cijfers.

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in juli ten opzichte van een jaar geleden met 0,60% gedaald. Het is de tweede maand op rij dat de 16 landen van de eurozone met negatieve inflatie geconfronteerd worden.

De daling is uiteraard het gevolg van een terugval van de olieprijzen en ze was de sterkste sinds 1994. De consensusverwachting lag slechts op een daling van de consumentenprijzen met 0,40%.

Anderzijds steeg de werkloosheid in de eurozone in juni tot 9,40%, tegenover een gereviseerde 9,30% in mei. De werkloosheid is nog nooit zo hoog geweest sinds 1999.

In het afgelopen jaar zijn er zo’n 3 miljoen werklozen bijgekomen. Volgens de OESO kan de werkloosheidsgraad tegen 2010 het niveau van 12% bereiken. In de komende maanden dreigen nog heel wat Europeanen hun baan te verliezen.

Op de Brusselse beurs is er een winst van zowat 1% voor de BEL 20, waardoor de kaap van 2175 werd bereikt. De cijfers van Bekaert werden gewogen en uiteindelijk toch goed bevonden. Heel wat analisten gaven een positief advies voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content