Barco’s orders opnieuw in de lift

De groep uit Kortrijk kan opnieuw een mooie groei voorleggen. Net als in het tweede kwartaal herstellen de orders zich, deze keer met een indrukwekkende 14,8%.

Barco boekte in het derde kwartaal een omzet van 285 miljoen euro of 13,2% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De vertraging van de groei in de divisie Entertainment (groei van 3,3%), die onder andere digitale projectoren verkoopt, en de divisie medische beeldvorming (groei van 4,8%) werd gecompenseerd door sterke prestaties in de divisies Control rooms & simulation (studioschermen, controlezalen, …) en defensie & luchtvaart (schermen voor commandocentra, cockpits, …). De omzet in deze twee divisies steeg met respectievelijk 33,7% en 28,5%.

De omzet voldoet daarmee aan de verwachtingen. Een positieve verrassing zijn de nieuwe orders, die met 14,8% aangroeiden tot 291,6 miljoen euro (hoger dan de omzet). Dit staat in schril contrast met de daling van 3,1% in de eerste jaarhelft. Toen rees er twijfel over de groeivooruitzichten van Barco. Het totale orderboek steeg jaar op jaar met 0,4% tot 503,3 miljoen euro, het hoogste niveau sinds 2010.

Barco gaf ook mee dat de bedrijfskasstroom (ebitda) blijft stijgen aan hetzelfde ritme als in de eerste jaarhelft, toen de operationele marge steeg van 7,2 naar 8,2%. De komende kwartalen zal duidelijk worden of het herstel van de orders duurzaam is.

Partner Content