Bank of America kan min of meer beleggers geruststellen

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag verdeeld geopend, zonder dat er per saldo van een duidelijke richting sprake is. De belangrijkste indices blijven uiteindelijk dicht bij het slotniveau van gisteren. Per saldo zet de euro de opmars van de afgelopen dagen verder.

Op het vlak van bedrijfsresultaten waren er de cijfers van Bank of America, die na enig wikken of wegen zeker niet tegenvielen. De koers van Bank of America, die van Intel en IBM (twee bedrijven die gisteren kwamen rapporteren) noteren in reactie op de cijfers duidelijk lager.

Cacao onderscheidt zich in positieve zin bij landbouwgrondstoffen

Bij de landbouwgrondstoffen liet cacao zich volgens Royal Bank of Scotland in negatieve zin opmerken met een verlies van 4,8 procent. Er wordt verwacht dat de hoeveelheid verwerkte cacaobonen in Europa tijdens het derde kwartaal zal tegenvallen.

De European Cocoa Association maakt later deze maand de precieze cijfers bekend. Een andere reden voor de prijsdaling is dat het nieuwe prijsmechanisme in Ivoorkust, in tegenstelling tot wat werd verwacht, niet tot een onderbreking in het aanbod heeft geleid. Suiker viel dan weer op in positieve zin.

De prijs van een pond suiker steeg zonder fundamentele reden met 10,3 procent.

De Indiase Minister van Voeding liet weten dat de productie in het komende oogstjaar 2012-2013 niet onder de grens van 23 miljoen ton zal terugvallen.

Eerder werd gespeculeerd op een lagere output omdat boeren omwille van de lage suikerprijs wellicht meer ander gewassen zullen verbouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content