Aziatische bedrijfsresultaten vallen tegen

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen in de plus, maar van grote bewegingen is eigenlijk nergens sprake. De belangrijkste indices blijven dicht bij huis.

Ook de Aziatische beleggers wachten op wat FED-voorzitter Bernanke later deze week in zijn Jackson Hole-toespraak gaat aankondigen.

Sinds 1 juli hebben al meer dan 500 bedrijven uit de S&P 500 hun resultaten bekendgemaakt. Het algemene beeld is niet onverdeeld positief, in meer dan de helft van de gevallen bleven de cijfers onder de consensusverwachtingen van de analisten. Ook de prognoses voor het lopende kwartaal klinken niet zo optimistisch.

Suiker blijft klappen krijgen

Bij de landbouwgrondstoffen kreeg suiker volgens Royal Bank of Scotland voor de derde opeenvolgende week een tik. De prijs van een pond suiker daalde met 2,7 procent.

Het Braziliaanse oogstseizoen werd in mei en juni gehinderd door zware regenval maar sinds halfweg juli is de situatie genormaliseerd en wordt de achterstand ingehaald.

Volgens de Braziliaanse suikerindustriegroep Unica werd in de tweede helft van juli 46,3 miljoen ton suikerriet verwerkt. Dat is 10,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het Braziliaanse Ministerie van Landbouw verwacht een oogst van 596,6 miljoen ton suikerriet, 6,5 procent meer dan een jaar eerder.

Na verwerking zou daar 38,9 miljoen ton suiker van overblijven. Dit is 8,4 procent meer dan in het vorige oogstjaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content