Atenor gaat beloftevol 2014 tegemoet

Atenor zette volgens Gert De Mesure (Demes Invest) heel goede halfjaarresultaten neer, de brutomarge steeg van 16,98 naar 24,49 miljoen euro. Dat was voor een belangrijk deel te danken aan de eerste bijdrage van 18 miljoen euro van het Brusselse Trebel-project.

Een opmerkelijk feit, want die bijdrage komt veel vroeger dan verwacht. Het werd op plan verkocht aan het Europese Parlement en betreft de bouw van 30.000 m2 kantoren die tegen 2016 afgewerkt zouden moeten zijn.

De aandelenkoers reageerde goed op dat halfjaarresultaat, maar het optimisme moest snel plaats ruimen voor voorzichtigheid. De aankondiging dat de doorverwijzing van Atenor (samen met 13 andere partijen) naar de correctionele rechtbank werd bevestigd, woog duidelijk op de koers.

Ter herinnering, het betreft zaken die al meer dan 10 jaar oud zijn, meer bepaald de verkoop van (lege) vennootschappen die nadien onderwerp geweest zijn van kasgeldfraude.

In een zaak heeft een Franse bank die een vennootschap kocht en doorverkocht al schuld bekend met een minnelijke schikking van 13 miljoen euro tot gevolg.

In de twee andere zaken pleit Atenor onschuldig, want het kende de kopers van haar vennootschappen helemaal niet, omdat de betrokken bank alles regelde.

Net als bij Wereldhave Belgium (dat in mei 2013 vrijgesproken werd van een gelijkaardig dossier uit 1993) duurt deze zaak extreem lang en is Atenor eerder het slachtoffer.

Dit alles neemt niet weg dat de zaken heel voorspoedig verlopen bij Atenor. Er was al het goede halfjaarresultaat, de tweede helft van 2013 zal eerder een resultaat in evenwicht tonen. 2014 daarentegen kan een heel goed jaar worden.

Zo zijn er zeven projecten die mogelijk tot de resultaten zullen bijdragen.

Tegen die achtergrond biedt de koersdruk door die zaak van kasgeldvennootschappen volgens Gert De Mesure een mooie instapgelegenheid, hij heeft een koersdoel van 55 euro.

Dit koersdoel is het resultaat van de actualisering van de mogelijke winsten die op de 13 projecten gerealiseerd kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content