Stijg mee met Engie

© REUTERS

We noemden Engie het lelijke eendje op de Brusselse beurs van de voorbije vijf jaar. Maar de voorbije maanden is er veel veranderd. Met opties hebt u goede mogelijkheden om in te spelen op een verdere hausse.

Het zwakke sentiment rond Engie kon niet blijven duren. De beurskoers maakte al een sprongetje, maar er is wellicht nog meer haussepotentieel te verwachten. Engie heeft veel rampspoed achter de rug. Dat is ook te zien aan het koersverloop van de afgelopen jaren. Het is nu tijd om vooruit te kijken. We schreven al dat de verkoop van een pakket Engie-aandelen door de Franse overheid een soort tegenindicator kon zijn. Vaak nemen overheden door politiek gekrakeel zulke beslissingen veel te laat. Sinds de verkoop van die aandelen is de koers van Engie gestegen met 17 procent.

We schreven in januari de put Engie 16 jun 2017 met uitoefenprijs 12,00 euro. Daarvoor incasseerden we 1,20 euro. Dat contract is nog 0,55 euro waard. Zonder investering brengt die putoptie al 0,65 euro op. Als de hausse doorzet, wat we verwachten, kan de premie richting nul gaan. We laten de winst rustig oplopen. Wie in januari de kat uit de boom heeft gekeken en eerst wilde zien en dan geloven, heeft nog altijd goede mogelijkheden om geld te verdienen.


Geschreven put

Schrijf 1 put Engie juni ’17 met uitoefenprijs 13,00 euro @ 1,20 euro

Met dat contract verbindt u zich ertoe tot 16 juni 2017 aandelen van Engie te kopen tegen 13 euro. In ruil krijgt u een rendement van 9 procent. Een investering is niet nodig. Bij geschreven contracten ontstaat een plicht in hoofde van de schrijver. Daarom houden we de looptijd van het contract zo kort mogelijk, in dit geval slechts drie maanden.


Gekochte call

Koop 1 call Engie september ’17 met uitoefenprijs 13,00 euro @ 0,54 euro

We wezen in januari ook op de mogelijkheid de call september met uitoefenprijs 12,00 euro te kopen tegen 0,62 euro. De waarde van dat contract is verdubbeld. Hebt u die call gekocht, dan geven we de raad nog wat te wachten. Het is best mogelijk dat de waarde nog flink stijgt.

Als u dat contract niet hebt gekocht, kunt u uw oog laten vallen op de call september met uitoefenprijs 13 euro. Die kost 0,54 euro. Voor die prijs hebt u het recht aandelen van Engie te kopen tegen 13 euro. U hebt wel tijd tot midden september dit jaar om te beslissen of u de aandelen koopt. Uw grootst mogelijke verlies is uw inzet, als de koers van Engie tegen september niet boven 13 euro raakt. Dat is slechts 3 procent boven de huidige koers. Maar als het aandeel weer naar de oude niveaus van 18 of zelfs 20 euro stijgt, is uw winstpotentieel onbeperkt. Alleen uw koelbloedigheid om al dan niet voor september de winst te verzilveren, zal het resultaat bepalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content