Het herstelpotentieel van Kraft Heinz

Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Het voedingsbedrijf moet vroeg of laat aanknopen met hogere koersen. We gaan daarom à la hausse met een geschreven put of een gekochte call.

Kraft Heinz Company heeft een slecht eerste halfjaar achter de rug. De omzet bedroeg 12,4 miljard dollar. Dit is 4,8 procent minder dan een jaar eerder. De aangepaste bedrijfskasstroom (ebitda) daalde met 19,3 procent tot 3,0 miljard dollar en de aangepaste winst per aandeel daalde in het eerste halfjaar met 23,8 procent van (1,89 dollar tot 1,44 dollar). Voorts meldde Kraft Heinz een afschrijving ter waarde van 1,2 miljard dollar voor onder meer Brazilië. Die zaken maken de nieuwe CEO Miguel Patricio niet blij. Maar hij is niet de enige die niet gelukkig is met de gang van zaken.

Jorge Lemann, de medeoprichter van 3Gn en superbelegger Warren Buffett fuseerden in 2015 de voedingsreuzen Heinz en Kraft. Sindsdien is het aandeel Kraft Heinz nog minder dan de helft waard. Buffett vindt dat hij te veel heeft betaald maar Lemann bevestigt met de persoonlijke aankoop van aandelen Kraft Heinz wel zijn vertrouwen. Ook de rijkste Belg, Alexandre Van Damme, kocht onlangs aandelen bij. Het voedingsbedrijf moet dus vroeg of laat aanknopen met hogere koersen. We gaan daarom à la hausse met een geschreven put of een gekochte call.

Geschreven put

Schrijf de put december 2019 met uitoefenprijs 30,00 dollar @ 3,20 dollar

Met dit contract spelen in op de overwegend negatieve stemming rond dit aandeel. Daardoor ontvangen we een mooi bedrag voor de plicht de aandelen te moeten aanschaffen tegen 26,80 dollar (30-3,20) als de koers zakt. Bij een koersstijging van het aandeel blijft die premie van ons. Als de koers zakt, kopen we de stukken. Dat is geen ramp. Nadien kunnen we overwegen er met geschreven calls nog wat meer uit te halen.

Gekochte call

Koop de call januari 2020 met uitoefenprijs 30,00 dollar @ 0,87 dollar

Calls op Kraft Heinz zijn momenteel niet duur. Het aandeel is al jaren op de sukkel. Twee jaar geleden kostte het nog bijna 100 dollar. Daardoor kunnen we dit contract kopen voor minder dan 1 dollar. Bij een stijging kan er een technisch weerstandje opduiken rond 33,5 dollar. Maar de eerste weerstand van betekenis wacht pas op 37 dollar. Mocht de koers daar geraken, dan is onze call ten minste 7 dollar waard (37-30). De beperkte investering gaat dan maal 8. Wordt het toch niets en blijft de koers aanmodderen op laag niveau, dan zijn we slechts 87 dollar (0,87 x 100) kwijt per contract.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content