Haussecombinaties op Philips

De kwartaalcijfers van Philips lagen in de lijn van de verwachtingen, maar in het rapport zitten ook enkele positieve signalen, zoals de verbetering van de marges bij Health Care. Bovendien lopen weer gesprekken over de verkoop van de ledverlichtingsdochter Lumileds.

De huidige koers van ongeveer 27,5 euro ligt vlak bij de historische top van 28 euro van begin 2014. De kans is reëel dat die piek in de komende weken of maanden wordt geëvenaard. Vooral een gunstige nieuwsstroom, zoals een mooie verkoopprijs van Lumileds, zou daarvoor kunnen zorgen. Zekerheid bestaat echter in deze materie niet. We spelen daarom met een beperkte inzet in op een mogelijke nieuwe recordkoers bij Philips. Traditiegetrouw bieden we u twee alternatieven.


Eenvoudigste hausse-strategie

Koop call Philips december 2016 met uitoefenprijs 28 euro @ 0,60 euro

Doorgewinterde optiebeleggers halen misschien hun neus op voor de aankoop van een calloptie. Nochtans is dat de meest eenvoudige manier om met weinig middelen (en dus een beperkt risico) in te zetten op een koersstijging. Voor slechts 0,60 euro (x100) koopt u het recht tot de derde vrijdag van december Philips-aandelen te kopen tegen 28 euro. U haalt winst zodra de koers van het aandeel stijgt tot boven 28,60 euro. Uw aandelen kosten dan 28 euro (ongeacht de koers) en u hebt een premie betaald van 0,60 euro.

Maar _ en dat wordt vaak over het hoofd gezien _ niemand verplicht de koper van een call de aandelen effectief te kopen. Hij heeft het recht gekocht, niet de plicht. Als de koers van Philips stevig stijgt in de komende weken, dan zal de waarde van de call verhoudingsgewijs veel meer stijgen. Dat kan het geschikte moment zijn om de calls de verkopen en de (forse) winst te nemen.

Wilt u wat meer tijd, dan komt de call 28 maart 2017 in aanmerking. U betaalt daarvoor 1,30 euro, maar die optie geeft u drie maanden meer tijd om een koersstijging van Philips af te wachten. Time is money, zeker bij opties.


Goedkope call-spread

Koop call Philips september 2017 met uitoefenprijs 28 euro @ 1,85 euro

Schrijf call Philips september 2017 tegen uitoefenprijs 35 euro @ 0,25 euro

We kopen de call september 2017 28 euro en betalen daar 1,85 euro voor. We vergulden de pil een beetje door tegelijk de call september 35 euro te schrijven. Daarvoor ontvangen we 0,25 euro. De combinatie kost ons dus 1,60 euro. Dat is het hoogste bedrag dat we kunnen verliezen. Maar daarvoor kunnen we tot eind september 2017 rekenen op een koersstijging van Philips tot boven 29,60 euro, want daar ligt de break-even bij deze combinatie. De maximale winst is 5,40 euro. Die behalen we als de koers van het Philips-aandeel stijgt met 9 procent. De optieconstructie zal dan een winst opleveren van meer dan 300 procent.

Partner Content