Bescherm uw dure LVMH-aandelen

© iStock

Het gaat het voorbije half jaar hard voor het aandeel LVMH. Bestaande aandeelhouders doen er daarom goed aan hun positie te beschermen. Dat kan met een geschreven calloptie.

Veel producten van de groep LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) spreken tot de verbeelding. Luxemerken als Louis Vuitton, Givenchy, Kenz, Moét & Chandon, TAG Heuer of Hublot liggen dan ook erg goed in de markt. Het aandeel van de groep LVMH presteerde het voorbije half jaar dan ook fantastisch op de Franse beurs. De omzetcijfers van het eerste kwartaal van dit jaar waren dan ook schitterend.

Een belegger moet zich bij al dat moois afvragen of zulke mooie liedjes wel blijven duren. De perspectieven op lange termijn blijven heel goed, maar op korte termijn bestaat het gevaar op een terugval. Zelfs de topman en hoofdaandeelhouder Bernard Arnault vindt dat het allemaal iets te hevig gaat. Bestaande aandeelhouders doen er daarom goed aan hun positie te beschermen. Dat kan met een geschreven calloptie.


Geschreven call

Schrijf 1 call LVMH september ’17 met uitoefenprijs 200 euro @ 16,75 euro

Door die constructie haalt u meteen 16,75 euro binnen. U hebt dan wel de verplichting het aandeel LVMH te verkopen tegen 200 euro als de koper van de call dat wil. Uw totale opbrengst zou dan 216,75 euro per aandeel bedragen. Dat zou neerkomen op een rendement van iets meer dan 8 procent op de huidige koers.

De callkoper zal alleen overgaan tot uitoefening als de aandelenkoers verder stijgt. Gebeurt dat niet en blijft de koers hangen rond 200 euro of wat lager, dan gebeurt er niets. De aandelen LVMH blijven dan van u en u behoudt de ontvangen premie van 16,75 euro. Let op: het schrijven van calls is alleen verantwoord als u de aandelen LVMH bezit. Het ongedekt schreven van calls is, zoals trouwe lezers van deze rubriek weten, totaal onverantwoord.


Geschreven put

Schrijf 1 put LVMH september ’17 met uitoefenprijs 200 euro @ 9,70 euro

Wie nog geen aandelen LVMH bezit, zou van een tussentijdse koerscorrectie gebruik kunnen maken om putopties te schrijven. Ook met dit contract haalt u onmiddellijk geld binnen, namelijk 9,70 euro. U hoeft daar niets voor te doen. Alleen moet u bereid zijn aandelen LVMH te kopen tegen 200 euro als de koper van de putopties dat wil. Als u ‘aangewezen’ wordt, koopt u de stukken tegen 190,3 euro (200-9,70). Dat is ongeveer 6 procent onder de huidige koers.

Zakt de koers van LVMH tegen 15 september niet onder 200 euro, dan zal de putkoper u met rust laten. De premie blijft definitief van u. We zien dan wel wat de volgende stappen zijn om de aandelen eventueel later te verwerven, al dan niet door opnieuw dezelfde strategie op te zetten. Bent u wel uitgeoefend, dan bent u perfect in staat de eerst voorgestelde positie in te nemen en dus met geschreven calls uw rendement op te krikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content