Baissecombinaties op Tesla Motors

© REUTERS

Sentimenten spelen een belangrijke rol bij Tesla-beleggers. Hoe is de forse opmars van het aandeel anders te verklaren? De ervaring leert dat de markt soms overdrijft. We gaan daarom met opties à la baisse.

Tesla is een wagen die tot de verbeelding spreekt. Het merk is dan ook een buitenbeentje op de automarkt, waar veel wagens een heel vergelijkbare uitstraling hebben. Hippe middenstanders en vrijeberoepers pronken graag met dat technologisch snufje. Voeg daarbij de charismatische oprichter, Elon Musk, en er ontstaat een moeilijk te weerstane cocktail voor echte autoliefhebbers. Dat je verliefd wordt op de wagen, betekent daarom nog niet dat je ook het aandeel koestert. Nochtans gebeurt dat blijkbaar vaak. Emoties en sentimenten spelen een belangrijke rol bij Tesla-beleggers. Hoe is de forse opmars van het aandeel de voorbije jaren anders te verklaren?

Tesla is een groeiaandeel. Het is per definitie erg moeilijk te waarderen. Klassieke indicatoren zoals de koers-winstverhouding en het dividendrendement zijn hier van geen waarde. Het bedrijf heeft nog nooit winst gemaakt, laat staan een dividend uitgekeerd. Het zou pas echt sterk zijn als Musk daarmee zou stunten.

Het kan best zijn dat de beurs eens te meer gelijk heeft, maar de ervaring leert ons dat de markt soms ook overdrijft. En dat is wat ons betreft aan de hand met Tesla. We gaan daarom met opties à la baisse.


Geschreven call

Schrijf 1 call Tesla Motors juni ’17 met uitoefenprijs 255,00 dollar @ 18,69 dollar

Alleen als u aandelen van Tesla bezit, kunt u overwegen deze call te schrijven. U krijgt daar 18,69 dollar voor. Dat geeft een rendement van iets meer dan 7 procent. Als de koers van het aandeel rond het huidige niveau van 255 dollar blijft of lager gaat, steekt u die premie op zak. Is de beurs wat tegendraads en stijgt de koers, dan moet u in het slechtste geval de aandelen leveren en ontvangt u daar 255 dollar voor.


Gekochte put

Koop 1 put Tesla Motors april ’17 met uitoefenprijs 250,00 dollar @ 7,79 dollar

Voor wie het aandeel niet bezit en vindt, zoals wij, dat het te duur is, kan de aanschaf van een putoptie overwegen. Met dit contract gaat u resoluut à la baisse. De aankoop van een put is een beredeneerde speculatie op een dalende koers. De premie die u moet betalen, bedraagt 7,79 dollar. De lage prijs heeft uiteraard te maken met de beperkte looptijd van het contract (tot 21 juni). Houd de aandelenkoers dus goed in de gaten. Zodra die begint te zakken, zal de premie van de put stijgen. Wees dan niet te gulzig en verkoop tijdig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content