Nieuws Nieuws Culinaire kunst in het klein Voor liefhebbers van lekker eten is San Sebastian een topbestemming. Zo heeft de stad, in vergelijking met het aantal inwoners, het grootste aantal sterrenrestaurants ter wereld. En, nog een aanrader: een tournee van de pinchobars.
Nieuws Nieuws In de ban van het nieuwe koken Pieter van Doveren selecteerde 8 Belgische vertegenwoordigers van het 'nieuwe koken'. Restaurants waar u zich kunt laten verrassen door gerechten, bereid volgens de nieuwste keukentechnieken.
Nieuws Nieuws E'Viedent Wim Schoofs staat sinds kort op eigen benen: in de uitgaansbuurt van Hasselt opende de kok een gastronomische bistrot voor mensen met smaak.
Nieuws Nieuws Fagollaga In handen van de vertegenwoordigers van 'het nieuwe koken' zijn ingrediënten speeltuig: het verrassingseffect is vaak belangrijker dan de smaak.
Nieuws Nieuws L'Essentiel L'Essentiel evolueerde naar een chic restaurant: op 1 januari liet Benoît Gersdorff de zaak over aan zijn culinaire rechterhand.
Nieuws Nieuws Spud's Voor het restaurant van het nieuwe hotel Sofitel Brussels Europe werd de Franse sterrenchef Alain Senderens als raadgever aangetrokken.
Nieuws Nieuws Akelare In de race naar vernieuwing vliegt de nieuwe Spaanse driesterrenkok Pedro Subijana geregeld uit de bocht.
Nieuws Nieuws De 10 ontdekkingen van 2006 Pieter van Doveren blikt terug op een jaar lang tafelen. Op een gouden dienblad presenteert hij zijn tien gastronomische ontdekkingen van 2006.
Nieuws Nieuws Kookkunst zo zuiver als noordpoolijs René Redzepi, de chef-kok van het restaurant Noma in Kopenhagen, brengt verrassende Scandinavische kookkunst, gebaseerd op lokale producten en tradities maar bereid volgens de allernieuwste technieken.
Nieuws Nieuws Culinair Steven Dehaeze en Lisa Sibilla overladen bezoekers royaal met eetbare attenties.
Nieuws Nieuws Mamy Louise - Le bistrot In tijden waarin kok en eigenaar van een restaurant in veel gevallen één en dezelfde persoon zijn, streven restaurateurs bijna altijd naar niveauverhoging. Dat komt omdat een kok ijdel is en graag toont tot wat hij allemaal in staat is. Koken op niveau is immers een kunst. Als de man met de hoge muts ambities …
Nieuws Nieuws Posthoorn Een piepjonge horecaondernemer zet in het Nederlandse Monnickendam een succesvol product in de markt.
Nieuws Nieuws Welke zakenrestaurants zijn een bezoek waard? De nieuwe Knack Restaurantgids 2007 van België vermeldt voor het eerst ook de winnaars van de Trendsenquête, waarin 15.000 topmanagers hun favoriete eetadres vermeldden. Trends raadpleegde de populaire gids en keek welke zakenrestaurants in de lift zitten.
Nieuws Nieuws Een wild najaar Pieter van Doveren selecteerde vijf eethuizen die van wild een waar festijn maken.
Nieuws Nieuws De smaak van herfst De herfst is het seizoen van de paddenstoel. En het ideale moment om Jan Buytaert op te zoeken, de chef-kok en eigenaar van het sterrenrestaurant De Bellefleur in Kapellen en een van de weinige paddenstoelenkenners in Vlaanderen. Wat is het geheim van koken met wilde paddenstoelen?
Nieuws Nieuws 10 restaurants die durven Pieter van Doveren selecteert tien restaurants die radicaal kiezen voor originele, nieuwe formules.
Nieuws Nieuws 't Klokkenhof Een autohandelaar ontpopt zich als een succesvolle horecaondernemer en engageert de bekende kok Johan Van Raes.
Nieuws Nieuws Belgiës beste mosselmannen Pieter van Doveren selecteerde 5 adressen waar ze heerlijke mosselbereidingen serveren.
Nieuws Nieuws De Bijgaarden Filip De Witte, tot voor kort nog manager bij een multinational, realiseert zijn levensdroom: hij koopt het exclusieve aristocratische restaurant De Bijgaarden.
Nieuws Nieuws HOSTELLERIE DU POSTAY Anthony Delhasse houdt restaurant met zijn moeder: lekkerbekken beschouwen de kok als culinair wonder van Wallonië.
Nieuws Nieuws Exclusief Nederlands golfhotel met koloniaal tintje Een goed bewaard Nederlands geheim: golfhotel-restaurant Kasteel Engelenburg verwent zijn gasten met aristocratische rust, stijlvol comfort en een bijzonder verzorgde keuken.
Nieuws Nieuws Slagmolen Bert Meewis is een overtuigd aanhanger van de klassieke keuken: zijn gerechten vallen in de smaak bij conservatieve eters.
Nieuws Nieuws Hostellerie De Hamert Op aspergebedevaart naar Hostellerie De Hamert, hét mekka van de aspergeliefhebber.
Nieuws Nieuws Le Chabichou Landelijke romantiek en een smakelijke keuken in het Waals-Brabantse Ophain.
Nieuws Nieuws Bon-Bon Lekker-lekker in een luxebistrot: de culinaire verwennerij van Christophe Hardiquest staat op hoog niveau.
Nieuws Nieuws Portugal VOOR LEKKERBEKKEN Pine Cliffs Resort en Convento do Espinheiro, twee uitzonderlijke plekken onder de zon van Algarve en Alentejo.
Nieuws Nieuws Terug naar de frituur Het wereldberoemde mosselrestaurant Chez Léon uit de Brusselse Beenhouwersstraat stelt alles in het werk om de goede tijden te doen herleven.
Nieuws Nieuws Relais de la Poste Een romantische pleisterplaats in de Elzas met regionale specialiteiten.
Nieuws Nieuws Les Asturiennes Wie de keuken van Asturië - na de Baskische en Catalaanse de derde in belangrijkheid op het Iberische schiereiland - niet kent, kan terecht in het Brusselse restaurant Les Asturiennes.
Nieuws Nieuws Jong Waals talent Twee getalenteerde jonge Waalse koks en hun nieuwe restaurants: 'Sel et Sucre' en 'L'O à la Bouche'.
Nieuws Nieuws Le Chêne Madame Yves Weickmann bezit een vloot van veertien eethuizen in het Luikse. Zijn jongste coup de foudre: Le Chêne Madame.
Nieuws Nieuws 10 KEER HEERLIJK ETEN IN EEN KASTEEL Pieter van Doveren selecteerde tien kasteelrestaurants waar u lekker eet en zich heel even kasteelheer en kasteelvrouw kunt voelen.
Nieuws Nieuws De Waterhoeve Restaurant De Waterhoeve in Merendree engageerde de 31-jarige kok Peter Aesaert en haalde een prijswinnaar in huis.
Nieuws Nieuws Tien keer feestelijk tafelen Pieter van Doveren koos tien uitzonderlijke restaurants met passend decor voor een blijde eindejaarsviering aan een mooi gedekte tafel.