Nieuws Nieuws Vorstelijk dineren In het restaurant Palais Royal van het gerenoveerde Astoria Hotel wordt het comfort van het verleden gekoppeld aan hedendaagse verfijning.
Nieuws Nieuws Natafelen Een terugblik op het culinaire gebeuren en de gastronomische ontdekkingen van het voorbije jaar.
Nieuws Nieuws Feesten op maat Traiteurs en caterers, tafelhouders en tafelaannemers : het zijn allemaal beroepsfeestenbouwers, die tenminste één keer per jaar in de schijnwerpers mogen staan.
Nieuws Nieuws Papier om van te smullen Onder de kerstboom is altijd plaats voor bijzondere kookboeken.
Nieuws Nieuws Commedia dell'arte Danieli Il Divino is een unieke brasserie waar stijl, zuiderse charme en gezelligheid op een perfecte manier gecombineerd worden.
Nieuws Nieuws Gorgonzola en olijfolie Vincenzo Alario verhuisde zijn Italiaans eethuis Cá d'Oro van Oostende naar het landelijke Rumbeke.
Nieuws Nieuws Sensaties op het bord Bij een kunstzinnig restaurant als De Schone van Boskoop hoort een artistieke keuken. Wouter Keersmaekers creëerde die.
Nieuws Nieuws Authenticiteit Restaurant Stirwen II heeft een nieuwe chef-kok, maar brengt net als voorheen een ode aan de smakelijke traditionele keuken van de Franse provincie.
Nieuws Nieuws Zonder spijskaart Othello uit Gent serveert smakelijke gerechten die stuk voor stuk om een gepast glas wijn vragen.
Nieuws Nieuws Een Limburgs monument In een geklasseerde molen kookt Bert Meewis met overtuiging robuust gekruide bereidingen.
Nieuws Nieuws Aangenaam ongewoon Paul Mariën is een klassiek geschoolde kok die Chinese en Japanse elementen combineert met tradities uit de Franse keuken.
Nieuws Nieuws Klasse op de Kraaiberg Het eertijds vermaarde hotel Sans-Souci in Keerbergen biedt nu onderdak aan het gastronomisch restaurant Hof van Craynbergh.
Nieuws Nieuws Stijlvol ontspannen In het elegant gedecoreerde Turnhoutse eethuis d'Achterkeuken wordt ontspannen getafeld voor verteerbare prijzen.
Nieuws Nieuws Tien jaar succes De eerste "Parijse" brasserie van Brussel is na tien jaar een onwankelbaar instituut geworden.
Nieuws Nieuws Met de kok aan tafel In het teppan yaki restaurant Koto gaat het niet om de show, maar om smaak en authenticiteit.
Nieuws Nieuws Nogmaals 't Eilandje In een eeuwenoud pakhuis in de Antwerpse schippersbuurt zit een sfeervolle bistro verborgen.
Nieuws Nieuws Bunkeren aan de kade In het modieuze eethuisje Le Quai komt volume op de eerste plaats.
Nieuws Nieuws Zuiders uitstapje François Charvet en Philippe Jacques maakten van een oude hoeve in Corroy-Le-Grand het elegante hotel-restaurant Le Grand Corroy. Als chef-kok werd onlangs fornuiskunstenaar Eric Lekeu binnengehaald.
Nieuws Nieuws Feestelijke klasse Dankzij de gedegen kookkunst van Philippe Vanheule is Hof ter Eycken een vermaarde gastronomische pleisterplaats.
Nieuws Nieuws Licht verteerbaar In restaurant Rooden Scilt wordt bewezen dat gastronomische kwaliteit niet gepaard hoeft te gaan met astronomische prijzen.
Nieuws Nieuws Zeg het met bloemen In restaurant De Fontein Kerse zijn de bereidingen niet alleen verfijnd van smaak, maar ook een streling voor het oog.
Nieuws Nieuws Zon en schaduw (2) Uitgelezen plekjes in het groen en langs het water om bij mooi weer buiten te eten. Deel twee : Vlaanderen.
Nieuws Nieuws Zon en schaduw (1) Ons jaarlijks lijstje van aanbevolen adressen om te tafelen in openlucht. Deze week het eerste deel : Brussel.
Nieuws Nieuws Een portie sfeer Na het succesvolle "Allegro ma non troppo" in Aalst is er nu ook "Allegro Moderato" in Gent. En weer speelt het bijzondere decor een belangrijke rol.
Nieuws Nieuws Een omweg waard In de afgelegen villa van zijn grootvader werkt Yannou D'Haese uitsluitend met verse ingrediënten.
Nieuws Nieuws EERSTE VIOOL Michel Theurel van restaurant La Maison du Boeuf presenteert de Canadese "têtes de violon" als prille primeur.
Nieuws Nieuws Landelijke klasse De eenvoudige taverne 't Krekelhof in het Pajottenland groeide uit tot een sfeervol complex met vele troeven.
Nieuws Nieuws Melting pot Muren worden neergehaald en grenzen verlegd : de wereld wordt één grote tafel waaraan iedereen kan aanschuiven. Koks vliegen uit, gaan ver van huis in de leer en doen ervaring op met andere eetculturen. Kook- en eetpatronen worden verlegd tot een patchwork van smaken en al roerende ontstaat een melting pot van culinaire tradities.
Nieuws Nieuws Huiselijkheid In 't Roosendaelhof worden de bezoekers opgenomen in de familiale gezelligheid van een historische woning.
Nieuws Nieuws Retro-bistro Achter de lange naam "Les Brigittines, Aux Marches de la Chapelle" schuilt een gezellige bistro.
Nieuws Nieuws De meester ontvangt In een vijftiende-eeuwse dorpswoning op het gemeenteplein van Hoegaarden wordt rustig getafeld in een historisch kader.
Nieuws Nieuws Amsterdam anders Het tijdloze Amstel Hotel en het exclusieve restaurant La Rive bieden hoogstaand comfort en verfijnde luxe.
Nieuws Nieuws Plattelandsbrasserie In de druk bezochte landelijke Estaminet De Ster zijn eenvoud en ouderwetse gezelligheid troef.
Nieuws Nieuws Verfijnd tafelen De visbereidingen van Luc Huysentruyt : een gastronomische topper in Brugge.
Nieuws Nieuws De absolute top Hostellerie Le Fox bestaat een kwarteeuw ; het jubileum-menu met grote wijnen bracht ons in hogere sferen.
Nieuws Nieuws Bescheiden comeback In een eenvoudig hoevetje in de velden van Zwevegem serveert Filip Bogaert een rijkelijke aristocratische feestkeuken.
Nieuws Nieuws Eersteklas brasserie Brasserie Latem biedt alles wat men van een goede brasserie mag verwachten : smakelijke gerechten, royale porties en ongedwongen gezelligheid.
Nieuws Nieuws Beroemd in Antwerpen In 24 jaar evolueerde Hungry Henrietta van een kleine grillroom tot een druk bezocht Antwerps eetinstituut.
Nieuws Nieuws Licht verteerbaar In hun keurig huiskamerrestaurant serveren Paul en Nadine Andriesen vriendelijk geprijsde gastronomische boeketjes.
Nieuws Nieuws Aangename kennismaking Restaurant Bhavani in Brugge biedt de ideale formule om de zeer gevarieerde Indiase keuken te verkennen : bont gekruid, maar gematigd pikant.
Nieuws Nieuws Bij meneer pastoor In het Jourdainpark in Kraainem werd een zeventiende-eeuwse pastorie gerestaureerd en ingericht als taverne-restaurant.
Nieuws Nieuws Eetcafé met klasse Een luxerestaurant in Kontich werd een elegant eetcafé, waar een breed publiek zich ongedwongen thuis kan voelen.
Nieuws Nieuws Afgewogen creatief In restaurant De Lijsterbes toont Geert Van Der Bruggen zijn respect voor de goede dingen van de aarde, door op een natuurlijke manier te koken.
Nieuws Nieuws Zalmroze ambiance In restaurant De Eiken blijft Jean-Marie Smets trouw aan de regels van de klassieke Franse feestkeuken.
Nieuws Nieuws Zeg het met bloemen In het verborgen restaurant Flagrant Délice geeft de ervaren chef-kok culinaire boodschappen met eetbare bloemen.
Nieuws Nieuws Vlaamse barok Hostellerie Mirage brengt een hedendaags-klassieke keuken, gedragen door een stijlvolle bediening in een weelderig decor.
Nieuws Nieuws Het abc van magische afrodisiaca Een exquis tafelgebeuren kan tot euforie leiden, maar brengt geen climax. Daarom zijn er andere genoegens als vervolg. Van de tafel tot het bed is maar een kleine afstand. Geen wonder dat de liefde sinds mensenheugenis met de keuken heeft geflirt.
Nieuws Nieuws Feestelijke keuken Le Bellini serveert de klassieke Franse keuken op een stijlvolle manier en voor verteerbare prijzen.
Nieuws Nieuws Aan alles is gedacht Grill-brasserie Roosenberg is gunstig gelegen en biedt alle faciliteiten : een stemmige bar, een stijlvolle brasserie en modern uitgeruste vergaderzalen.