18 Delhaizewinkels gesloten door staking

26/09/14 om 09:12 - Bijgewerkt om 09:12

Bron: Trends

18 Delhaizewinkels houden vandaag de deuren gesloten uit protest tegen de grote herstructurering die Delhaize voor de zomervakantie aankondigde.

18 Delhaizewinkels gesloten door staking

Bij Delhaize werden in juni massale ontslagen en winkelsluitingen in het vooruitzicht gesteld © Belga

Over heel België weigeren 18 winkels van de supermarktketen Delhaize vandaag open te doen. Het personeel wil haar onvrede uiten over de aangekondigde herstructureringen in juni. Dat meldt de woordvoerder van de keten, Roel Dekelver.

Gisteren lieten 15 winkels weten dat ze vandaag gesloten zouden blijven, maar 3 warenhuizen hebben zich bij het protest gevoegd.

In Vlaanderen blijven de vestigingen Roeselare, Antwerpen (Fruithof), Wondelgem, Lommel en Genk toe. In Wallonië betreft het eveneens vijf winkels: Waterloo, La Louvière, Dinant, Luik (Quai de Rome) en Verviers. In Brussel gaan meer winkels dan verwacht toe. De deuren bleven gesloten in de vestigingen Mutsaard (Laken), Debroux (Oudergem), Verhaeren (Schaarbeek), Boondael (Elsene), Defré (Ukkel), Hankar (Oudergem), Charles Woeste (Jette) en Arbre Ballon (Jette).

"We betreuren de actie en begrijpen de timing helemaal niet. Er zijn immers nog drie ondernemingsraden gepland", aldus Dekelver.

Delhaize kondigde in juni de intentie tot herstructurering aan met een collectief ontslag dat tot 2.500 werknemers bedreigt en het stopzetten van veertien supermarkten in eigen beheer.(Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners