'NSA bespioneert ook Duitse bedrijven'

27/01/14 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:03

Bron: Trends

De NSA houdt zich volgens klokkenluider Edward Snowden ook bezig met economische spionage, en dan vooral bij grote Duitse bedrijven die concurreren met Amerikaanse firma's.

'NSA bespioneert ook Duitse bedrijven'

© AFP

De Amerikaanse spionagedienst NSA houdt zich volgens klokkenluider Edward Snowden ook bezig met economische spionage, en dan vooral bij grote Duitse bedrijven die concurreren met Amerikaanse firma's.

Snowden heeft dat gezegd in een interview met de Duitse zender ARD. Het is het eerste televisie-interview van de voormalige NSA-medewerker sinds hij in juni Hongkong verliet voor Moskou, waar hij tijdelijk asiel kreeg.

'Als er bij Siemens informatie zou zijn met nut voor het algemeen belang van de Verenigde Staten, dan nemen ze die, ook al heeft het niets met nationale veiligheid te maken', zei Snowden.

Volgens de zender zegt Snowden dat hij geen enkel vertrouwelijk document meer bezit omdat hij alles heeft gegeven aan een kransje journalisten.

Snowden wijst er ook op dat Amerikaanse regeringsfunctionarissen hem dood willen. 'Die mensen hebben gezegd dat ze mij graag een kogel door het hoofd zouden jagen of mij vergiftigen', verklaart hij. (Belga/KVDA)

Onze partners