August Busch IV verlaat AB InBev

25/03/11 om 11:23 - Bijgewerkt om 11:23

Bron: Trends

Het mandaat van August A. Busch IV bij de wereldbrouwer wordt niet verlengd. Dat blijkt uit de agenda van de algemene vergadering van aandeelhouders van 26 april, die vandaag werd gepubliceerd.

August Busch IV verlaat AB InBev

© belga

Daarmee verdwijnt de laatste CEO van de Amerikaanse marktleider bij AB InBev. Anheuser-Busch, van het merk Budweiser, werd in het najaar van 2008 overgenomen door de combinatie van Belgen en Brazilianen. August A. Busch IV kreeg een mandaat na de overname voor één termijn. De stopzetting mag niet verbazen. De telg van de Amerikaanse brouwersfamilie toonde zich sceptisch over de overname. Bovendien waren er in Amerikaanse media herhaaldelijk vraagtekens over zijn expertise en rol bij AB InBev.

Mars komt bij de brouwer De agenda bevestigt ook eerdere berichtgeving van Trends. Bij de Belgische families verdwijnt Arnoud de Pret. Zijn opvolger wordt zijn neef Paul Cornet. Ook Jean-Luc Dehaene verdwijnt uit de raad van bestuur. En het mandaat van voorzitter Peter Harf als onafhankelijke bestuurder wordt vernieuwd.

De Fransman Olivier Goudet wordt een nieuwe onafhankelijke bestuurder. Hij is de financiële directeur van de multinational in consumentengoederen Mars. Daarmee sluit zijn profiel aan bij de wereldbrouwer, die meer en meer in de richting evolueert van een multinational in consumentengoederen.

Ook het mandaat van de Nederlandse onafhankelijke bestuurder Kees Storm, de gewezen CEO van de Nederlandse verzekeraar Aegon, wordt verlengd. Ten slotte blijft Stéfan Descheemaeker, CFO van Delhaize Groep, bestuurder voor de Belgische families achter de brouwer.

W.R.

Lees meer over:

Onze partners