Consumentenprijzen in eurozone blijven dalen

24/02/15 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:40

De inflatie in de eurozone is in januari gedaald tot het laagste peil sinds juni 2009. Dat berekende het Europees statistiekbureau Eurostat.

Consumentenprijzen in eurozone blijven dalen

© reuters

De jaarlijkse inflatie in het eurozone klokte in januari af op -0,6 procent, tegenover - 0,2 procent in december. Dat is het laagste percentage sinds juli 2009, meldt het Europess statistiekbureau Eurostat dinsdag.

De jaarlijkse inflatie in de volledige Europese Unie noteerde in januari op -0,5 procent, tegenover -0,1 procent in december.

Vorige maand werd negatieve inflatie opgetekend in 23 lidstaten, waarvan de laagste percentages werden geregistreerd in Griekenland (-2,8 procent) en Bulgarije (-2,3 procent). Positieve inflatie werd genoteerd in Malta (0,8 procent), Oostenrijk en Roemenië (0,5 procent), Zweden (0,4 procent) en het Verenigd Koninkrijk (0,3 procent).

In vergelijking met december 2014 daalde de jaarlijkse inflatie in bijna alle lidstaten, met uitzondering van Cyprus, Malta en Zweden. Voor België noteerde Eurostat een negatieve inflatie van - 0,6 procent.

De kerninflatie in de eurozone - energieprijzen niet meegerekend - bedroeg in januari 1,0 procent op jaarbasis. Energie, voeding, alcohol en tabak niet meegerekend, was er een lichte toename van de prijzen met 0,8 procent. (BO)

Lees meer over:

Onze partners