Podcast Inside Beleggen: hoe beleggen in cyberveiligheid? Aandeel in de kijker: Elia

© Getty
Jef Poortmans
Jef Poortmans redacteur bij Trends

Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep.

Deze week kijkt Danny Reweghs naar welke kansen de markt voor cyberbeveiliging biedt voor beleggers. De samenleving wordt hoe langer hoe meer digitaal, dus wordt de beveiliging van die digitale assets hoe langer hoe belangrijker. De kosten van cyberaanvallen lopen op tot in de honderden miljarden per jaar. Dat biedt kansen voor spelers die bedrijven daarvan willen behoeden. Danny bespreekt de grootte van die markt, de belangrijkste trends en haalt er een paar bedrijven uit die de moeite lonen om op te volgen.

Het aandeel van de week is Elia, de Belgische beheerder van hoogspanningsnetwerken. Elia heeft vroeger een gouden zaak gedaan met de overnames van een Duitse tegenhanger. Daar plukt het nu nog de vruchten van. Daarnaast heeft het bedijf een aantal troeven, waardoor het een basiswaarde mag zijn in menig beleggingsportefeuille, ondanks de hoge schuldgraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content