Zakelijk flirten voor professioneel succes

Dé manier om professioneel succes te boeken? Flirten. Dat beweert de Nederlandse coach Angelique van ’t Riet in het boek “De tien flirtgeboden”. Wij zetten die moderne tien geboden voor u op een rijtje.

1. Maak een goede eerste indruk
Zorg ervoor dat de eerste zinnen bij een eerste ontmoeting positief zijn. Begin niet te zeuren over files of lastige collega’s. Na een slechte eerste indruk heb je zeven contactmomenten nodig om de balans weer neutraal te krijgen.

2. Besteed zorg aan je uiterlijk
Zo laat je zien dat je jezelf én de ander de moeite waard vindt.

3. Communiceer duidelijk en luister empathisch
Toon begrip voor het verhaal van de ander, vraag door en geef tijd en ruimte voor het antwoord. Kom niet meteen aandraven met een kant-en-klare oplossing.

4. Oordeel niet, of zeker niet te snel
Je kan observeren en analyseren, maar probeer geen oordeel te vellen. Wanneer je van je eigen subjectieve analyse een waarheid maakt, belemmert je dat om verbinding te maken.

5. Maak oogcontact als je een hand geeft Kijk de ander zeker bij het begin en het eind van een gesprek recht in de ogen. Anders lijkt het of je iets te verbergen hebt, of de ander geen blik waardig gunt.

6. Toon respect voor het territorium van anderen
Bij zakelijke gesprekken geldt een persoonlijke (45 tot 120 cm) tot sociale afstandszone (120 tot 360 cm). De intieme zone (15 tot 45 cm) is eigen bezit.

7. Wees een positief persoon
Maak de ander aan het lachen.

8. Neem een open lichaamshouding aan
Let op je non-verbale communicatie. Vermijd gekruiste armen en benen.

9. Geef en accepteer complimenten
Geef zelf complimentjes, en durf ze ook aan te nemen. Accepteer ze met een simpel “dankjewel”. Anders ontneem je de zender een prettig gevoel.

10. Wees jezelf
Zodra je aanvaardt hoe dingen op ieder moment zijn, kan je genieten van iedere stap die je zet.

Bron: Bodytalk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content