Woensdag starten onderhandelingen Carrefour over collectief ontslag

© Belga

Woensdag starten de sociale onderhandelingen tussen vakbonden en directie van Carrefour, over de zware herstructurering bij de warenhuisketen.

“De eerste fase van de wet op het collectief ontslag (wet-Renault, nvdr) voorziet in de informatie en consultatie van de sociale partners”, aldus woordvoerder Lars Vervoort van Carrefour. “We gaan dus antwoorden op alle vragen die het personeel heeft. We gaan ook meer informatie verstrekken over ons commercieel relanceplan”.

De vergadering vindt plaats op de hoofdzetel van de groep in Evere en start om 9.30 uur. Honderden personeelsleden van Carrefour gaan er vanaf 9 uur manifesteren.

De vakbonden hopen op de eerste vergadering meer duidelijkheid te krijgen over het herstructureringsplan. “Een aantal elementen zijn voor ons onbespreekbaar, zoals de verandering van paritair comité”, aldus Myriam Delmée van de socialistische vakbond. “We willen ook meer duidelijkheid over het dossier Mestdagh (de groep aan wie Carrefour een aantal supermarkten wil verkopen, nvdr). Als deze oplossing slechts dient om ons zand in de ogen te gooien, dan verdwijnen er nog eens meer dan 1.600 banen.” Delmée hoopt ook garanties te krijgen voor het behoud van een duurzame activiteit in België.

Nog 2 winkels gesloten

Dinsdag waren nog twee winkels van Carrefour gesloten: in Jette en Brussel-Tomberg. De hypermarkt in Sint-Agatha-Berchem was maandag gesloten maar opende dinsdag opnieuw de deuren.

De vakbondsafgevaardigde waarschuwde om niet onnodig het stakingswapen te gebruiken. “Het zal nog een lang gevecht zijn.”

Afgelopen dinsdag kondigde Carrefour aan dat het 21 winkels in ons land gaat sluiten, en 1.672 banen schrapt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content