Webshops verwachten omzet van 216 miljoen in eindejaarsperiode

© Thinkstock

De Belgische webwinkels verwachten dat ze de komende eindejaarsperiode 216 miljoen euro omzet zullen draaien. Dat komt neer op 14,8 procent van hun totale jaaromzet.

De Belgische webwinkels verwachten dat ze de komende eindejaarsperiode 216 miljoen euro omzet zullen draaien. Dat komt neer op 14,8 procent van hun totale jaaromzet. Dat blijkt uit een bevraging van BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, bij 425 online shops.

In 2011 bedroeg de eindejaarsomzet nog 190 miljoen euro, of 14 procent van de jaaromzet. Online shoppers kopen vooral mode en accessoires (55 procent), multimedia en electronica (28 pct), speelgoed (22 pct), hardware en software (22 pct), boeken, cd’s en dvd’s (17 pct) en decoratie (17 pct). Wie online koopt, wil vooral de drukte en de stress in de winkels vermijden, wil niet gebonden zijn aan de openingsuren en vindt het een gemakkelijke manier van shoppen.

Maandag is het overigens Cyber Monday, een dag die in 2005 door de Amerikaanse internetwinkels in het leven werd geroepen. Het is de maandag na Thanksgiving, dat op de vierde donderdag in november wordt gevierd, en staat bekend als één van de beste verkoopdagen voor online handelaars. Nu al wordt voorspeld dat de wereldwijde omzet op Cyber Monday meer dan 1,25 miljard dollar zal bedragen, zegt BeCommerce. Volgens de vereniging komt het fenomeen nu ook overgewaaid naar ons land. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content