Walmart kent sterkste groei in tien jaar

. © Reuters

Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft in het afgelopen kwartaal de winkelverkoop in eigen land in het sterkste tempo zien stijgen in meer dan tien jaar.

De verkoop in Amerikaanse winkels die minstens een jaar zijn geopend, steeg met 4,5 procent. Walmart profiteerde van een hogere verkoop van onder meer vers voedsel en kleding en trok meer klanten. Daarmee ging de vergelijkbare verkoop aanzienlijk sterker omhoog dan analisten hadden gedacht.

Het supermarktbedrijf kan teren op een verbeterd consumentenvertrouwen en belastingverminderingen, waardoor de Amerikaanse gezinnen meer kunnen uitgeven. Ook het warme weer droeg bij tot de extra verkoop. De totale omzet klom met bijna 4 procent tot 128 miljard dollar, beter dan wat analisten hadden verwacht.

De onlineverkoop in de Verenigde Staten nam met 40 procent toe. In het vorige kwartaal was dat 33 procent. De operationele winst daalde met bijna 4 procent tot 5,8 miljard dollar.

Walmart gaf aan positiever te zijn over de omzetgroei en de aangepaste winst per aandeel dit lopende boekjaar. In de handel voorbeurs in New York noteerde de aandelenkoers van Walmart bijna 10 procent hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content