Waarschuwingsactie bij Janssen Pharmaceutica

© belga

Bij de vestigingen van het farmabedrijf Janssen Pharmaceutica in Beerse, Geel en Olen blokkeren de vakbonden dinsdag de toegangspoorten. Het gaat om een gezamenlijke ‘waarschuwingsactie’ van LBC-NVK, ACV, BBTK en ABVV.

Door het blokkeren van de poorten kunnen vrachtwagens niet binnen, zodat er niet kan worden geleverd en afgewerkte producten niet kunnen worden afgehaald. De actie duurt één dag.

“Dit is een waarschuwingsactie”, zegt Stan Hens van BBTK. De vakbonden klagen over een gebrek aan transparantie. “De directie wil de informatie- en consultatiefase eenzijdig afsluiten en weigert te antwoorden op een aantal van onze vragen”, legt Hens uit. “Alles ligt nu stil. De directie zegt de raad van bestuur te willen consulteren vooraleer verdere stappen te zetten.”

Janssen Pharmaceutica had aangekondigd 558 banen te willen schrappen. “Dat zijn er op dit moment 492, verspreid binnen het hele bedrijf”, zegt de vakbondsman, die betreurt dat de alternatieven van de bonden zomaar van tafel werden geveegd.

De bonden dringen met hun symbolische actie aan op duidelijkheid. Ze stellen voor alvast de besprekingen op te starten over een sociaal plan, en de informatie en consultatie intussen te laten voortlopen. “Het woord is nu aan de directie”, verklaart Hens, die zich niet wil uitspreken over mogelijke staking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content