Volvo Trucks Gent werft aan

© belga

De vrachtwagenfabriek van Volvo in Gent gaat 140 nieuwe medewerkers aanwrrven. Dat werd maandag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

De vrachtwagenfabriek van Volvo in Gent gaat in het tweede kwartaal van 2010 de capaciteit van haar afdeling ‘cabine trim’ geleidelijk verhogen naar 128 cabines per dag in twee shiften. Daarvoor worden 140 nieuwe medewerkers aangetrokken.


Hoewel er een langzaam herstel merkbaar is op de vrachtwagenmarkt kan er volgens Jens Holtinger, algemeen directeur van Volvo Trucks in Gent, nog geen sprake zijn van een ‘upturn’.

“Wij plukken nu in Gent echter de vruchten van onze strategie waarbij we, naast het consequent opvolgen van een kostenbesparingsplan, kozen om onze productiecapaciteit te behouden en de dalende vraag naar vrachtwagens op te vangen door het inplannen van tijdelijke werkloosheid,” verduidelijkt Holtinger.

De toename van de capaciteit gaat gepaard met het aanwerven van nieuwe medewerkers, zowel voor trimming en logistieke activiteiten als voor leidinggevende functies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content