Vijftig Belgische bedrijven op handelsmissie naar Libië

© belga

Vijftig Belgische bedrijven gaan van 18 tot 21 mei op handelsmissie naar Libië. De missie is een gezamenlijke organisatie van Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Net voor Kerstmis trok Vlaams minister-president Kris Peeters al naar Tripoli, met in zijn kielzog een tiental Vlaamse bedrijven. Ditmaal presenteren Vlaamse, Waalse én Brusselse bedrijven zich dus gezamenlijk aan de nieuwe machthebbers en aan de lokale ondernemersgemeenschap.

“Kort na de oorlog zijn er veel opportuniteiten. Dat blijkt ook uit de interesse en het aantal inschrijvingen”, zegt Catherine Van Ransbeeck namens Flanders Investment & Trade. “Met 26 Vlaamse bedrijven, 15 Brusselse en een tiental Waalse zijn we in principe al volboekt.”

Bij de deelnemers zijn opvallend bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg. De Belgische knowhow in zorgverstrekking wordt meer en meer aangezien als een nieuw exportproduct. Maar ook multinationals als Barco, Besix en Siemens België, het baggerbedrijf Jan De Nul of Belgische banken tonen interesse voor deze zending, die overigens een apolitiek karakter heeft en dus niet geleid wordt door een politicus.

De vraag blijft of de zending niet te vroeg komt, gezien de nog altijd bijzonder gespannen rust in het land. Dat de huidige Libische regering slechts tot in juni aanblijft, draagt ook niet echt bij tot een stabiel investeringsklimaat. (K.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content