Verzekeraar NN Group doet bod op Delta Lloyd

© belga

De Nederlandse verzekeraar NN Group wil Delta Lloyd overnemen. Het doet een bod op zijn sectorgenoot van 5,30 euro per aandeel. Dat komt neer op een overnamebedrag van 2,4 miljard euro, zo werd bekendgemaakt. Zowel NN Group als Delta Lloyd is actief in België.

Het bod lijkt vijandig. NN heeft naar eigen zeggen zijn gedachtes over het combineren van de Nederlandse en Belgische activiteiten van Delta Lloyd en NN met het bestuur en de commissarissen van zijn overnameprooi gedeeld. Delta Lloyd heeft echter een uitnodiging om het bod en een transactie uit te onderhandelen tot nu toe nog niet aanvaard.

“We hopen dat Delta Lloyd met ons in gesprek wil gaan”, aldus een woordvoerster van NN. De groep wil het bedrag betalen met eigen en geleend geld.

Financiële en strategische voordelen

Het bod biedt volgens NN een premie van 29 procent op de waarde van het aandeel Delta Lloyd bij beurssluiting dinsdag, en een premie van circa 53 procent op de gemiddelde slotkoers van het aandeel de afgelopen drie maanden. Delta Lloyd eindigde dinsdag op de beurs in Amsterdam op 4,12 euro.

Volgens NN Group biedt een combinatie van Delta Lloyd en de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Group financiële en strategische voordelen.

Delta Lloyd liet via een woordvoerder weten later met een reactie te komen. “We zijn het voorstel zorgvuldig aan het bekijken en overwegen”, zo stond in een persbericht.

NN Group is midden 2014 ontstaan uit de Europese verzekeringsactiviteiten van ING. De Nederlandse groep moest van de Europese Commissie haar verzekeringen van haar bankactiviteiten afsplitsen omdat ze in volle financiële crisis 10 miljard euro overheidssteun ontving.

Delta Lloyd Life wordt Nederlands

Ondertussen heeft de verzekeraar via een persbericht laten weten dat het zijn Belgische levensverzekeraar Delta Lloyd Life zal laten opgaan in Delta Lloyd Levensverzekering NV in Nederland.

Na een “strategische review” van de Belgische activiteiten heeft Delta Lloyd beslist ze te fuseren met de Nederlandse tak. Vanaf 1 januari 2017 zullen ze als één juridische entiteit, gevestigd in Nederland, door het leven gaan.

“De vereenvoudiging levert een aanzienlijke bijdrage aan de versterking van ons kapitaal en aan het verder verbeteren van het rendement”, klinkt het in een persbericht. “België is als tweede thuismarkt belangrijk voor ons en wij streven naar een versterking van onze concurrentiepositie in onze kernmarkten.”

De dienstverlening aan de ongeveer 630.000 klanten in België verandert niet en de werknemers “treden met behoud van arbeidsvoorwaarden in dienst van Delta Lloyd Levensverzekering in Nederland”. Ondertussen werd Filip Depaz benoemd tot algemeen directeur van Delta Lloyd Life. Hij vervulde de functie al ad interim sinds juli, na het vertrek van Jan van Autreve bij de Belgische tak van de Nederlandse verzekeraar. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content