Verlies bij Bekaert groter dan verwacht

© Image Globe

Staaldraadfabrikant Bekaert heeft in de eerste helft van het jaar een verlies geboekt van 78,6 miljoen euro. Het verlies is ruim dubbel zo groot als analisten hadden verwacht.

De omzet bleef nagenoeg stabiel op 1,78 miljard euro. Bekaert wil in 2014 weer rendabel worden.

Vorig jaar boekte Bekaert in de eerste jaarhelft nog 144 miljoen euro winst, maar daarna keerde het tij. De markt voor zaagdraad stortte in en Bekaert kondigde in februari een grote herstructurering aan. Aanvankelijk zouden daarbij in België ruim 600 mensen hun job verliezen, maar na onderhandelingen werd dat aantal teruggeschroefd tot maximaal 324.

Eenmalige kosten en opbrengsten

In de halfjaarcijfers van de staaldraadfabrikant uit Kortrijk zijn voor 114 miljoen euro aan eenmalige kosten opgenomen. De herstructureringskosten en -provisies en bijzondere waardeverminderingen van activa in de Belgische productie-, technologie- en engineeringsactiviteiten waren goed voor 73 miljoen euro.

Anderzijds boekte Bekaert ook 33 miljoen euro aan eenmalige opbrengsten, onder meer uit de verkoop van eigendommen in België en de VS.

Financiële crisis

Bekaert somt een hele rits aan factoren op waardoor het “voorzichtigheid” aan de dag legt met betrekking tot de vooruitzichten voor de komende maanden. Daarbij onder meer de financiële crisis en de krappe financieringsmogelijkheden van de klanten.

Bekaert zegt wel vastberaden te blijven om markt- en technologisch leider te blijven. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content