Verkoop KBC Private Equity springt af

© belga

De verkoop van KBC Private Equity (KBC PE) aan AXA Private Equity en Sofina gaat niet door. De gesprekken verliepen al een tijdje moeilijk. Het is voorlopig onduidelijk of er onderhandelingen worden aangeknoopt met kandidaten die eerder uit de boot vielen.

Dat vernam De Tijd woensdag. De verkoop van de durfkapitaalpoot is een onderdeel van de ingrepen die KBC moet doorvoeren op last van Europa. AXA PE en Sofina voerden naar verluidt al een tijdje exclusieve gesprekken over de transactie.

Begin deze maand leek de deal evenwel plots onzeker door tegenstrijdige belangen in de verhouding tussen KBC zelf, het management van KBC PE en de overnemers.

“Diverse opties werden en worden onderzocht voor KBC Private Equity”, reageert Viviane Huybrecht, de woordvoerster van KBC. “We hadden onder meer gesprekken met derden en analyseerden voorstellen. We hebben evenwel niet de gewoonte over individuele dossiers in detail te spreken met de pers.”

KBC PE heeft volgens zijn website ruim 60 participaties in portefeuille, voor een totale marktwaarde van meer dan 350 miljoen euro. Tot de bekendste belangen horen die in Pizza Hut en Lunch Garden.

De eveneens door Europa geëiste verkoop van privatebankingdochter KBL epb, kon vorige week wel worden gerealiseerd. KBL gaat voor 1,35 miljard euro naar het Indiase Hinduja.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content