Verkoop KBC Private Equity loopt niet van leien dakje

De kans dat KBC Private Equity, de durfkapitaalpoot van bank-verzekeraar KBC, verkocht geraakt aan de tandem AXA-Sofina is kleiner geworden, zo bericht De Tijd woensdag.

KBC diende onlangs namelijk een lijn in het zand te trekken tegenover de eisen van de kandidaat-kopers en van het management van KBC Private Equity, dat een belangrijke stem heeft in het dossier.

Die driehoeksverhouding bemoeilijkt de besprekingen, onder meer omdat de combinatie van de eisen van de Franse verzekeraar AXA en van het management van de durfkapitaaldochter van KBC zwaar valt. “AXA en het management zullen wat water in de wijn moeten doen, anders is er geen deal”, valt te horen, stelt De Tijd. De zet maakt de desinvestering van KBC Private Equity, die beklonken leek, plots weer onzekerder.

De verkoop van de durfkapitaalpoot is een onderdeel van het met Europa afgesproken afslankingsplan van KBC. Dat lijkt niet gestart te zijn onder een gunstig gesternte, want eerder raakte al bekend dat de biedingen voor de privatebankingdivisie KBL tegenvallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content