Vanbomat neemt The Cat Rental Store over

Het West-Vlaamse bedrijf Vanbomat neemt zijn sectorgenoot The Cat Rental Store over. Dat is gespecialiseerd in de verhuur van machines voor de bouw, verschillende takken van de industrie, en tuin- en landbouw.

Het bedrijf maakt deel uit van een wereldwijd verhuurnetwerk onder de vleugels van Caterpillar. Vanbomat is in handen van en wordt geleid door Peter Lechat, en is ontstaan door een recente fusie van drie bedrijven: Louis Claeys uit Ardooie, Vanbomat uit Pittem en Ockier Forklifts uit Marke. Die opereren onder de gemeenschappelijke naam Vanbomat.

Begin dit jaar nam Vanbomat nog Ronsijn International uit Ichtegem over. Die firma was gespecialiseerd in snelmontage van hoge kranen. Naast een verbreding van het gamma stond de overname ook garant voor een uitbreiding van de actieradius, waardoor Vanbomat stilaan het hele land bestrijkt.

Ook de recente overname van The Cat Rental Store, met vestigingen in Londerzeel en Luik, staat in het teken van die strategie. De groep biedt nu een volledig pakket aan van machines voor de bouw en de industrie.

Lechat is gesprekken begonnen over een versterking van het eigen vermogen, om de snelle groei mee te ondersteunen. “Daarbij kunnen zowel financiële of industriële partners een kandidaat zijn”, zegt Lechat. Vanbomat is na de overname een groep van dertig mensen met een omzet van 12 miljoen euro.

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content