Van Gansewinkel schrapt 100 banen in België

Het Nederlandse afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel zet in België 100 en in Nederland 200 banen op de tocht. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De gedwongen ontslagen zijn een gevolg van de verdere integratie van Nederlandse en Belgische activiteiten waardoor tegen halfweg 2013 ongeveer 600 arbeidsplaatsen sneuvelen.

De 300 gedwongen ontslagen waar vandaag sprake is vallen onder de staf- en ondersteunende functies en in beperkte mate onder directe medewerkers, zoals chauffeurs en beladers. Voor de resterende 300 arbeidsplaatsen wordt gemikt op uitzendkrachten en tijdelijke contracten.

Voor de ontslagronde verwijst Van Gansewinkel naar de economische crisis, waardoor het inzamelbedrijf beter gebruik moet maken van zijn schaalgrootte.

Volgens topman Cees van Gent is er overleg met de sociale partners en zal ‘een passend sociaal plan’ daar onderdeel van uitmaken.

Via de herstructurering wil Van Gansewinkel de organisatie beter laten aansluiten op de veranderde marktomstandigheden. De huidige acht regio’s in de Benelux worden teruggebracht tot vier. Nederland wordt ingedeeld in een regio Noord en Zuid. België zal een regio West en Oost kennen, in plaats van de huidige drie (Wallonië, Centrum-Oost en West).

Behalve in de Benelux is het bedrijf ook actief in Tsjechië, Polen, Frankrijk, Hongarije en Portugal. Er zijn ongeveer 7.000 werknemers aan de slag. In april opende Van Gansewinkel nog een nieuwe vestiging in Aalst, goed voor 45 directe en 9 indirecte jobs. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content