Vakbonden Delta Lloyd voeren actie

© belga

De vakbonden van Delta Lloyd Bank voeren actie in de kantoren in Turnhout en Luik. De bonden zijn bezorgd om de toekomst van de bank.

De vakbonden van Delta Lloyd Bank voeren actie in de kantoren in Turnhout en Luik. De bonden zijn bezorgd om de toekomst van de bank, omdat het aantal werknemers afneemt, kantoren worden gesloten en de loketfunctie onder druk staat. Ze klagen dat sociaal overleg daarover uitblijft.

Via een stakingspost die werd opgesteld aan beide kantoren proberen de bonden ervoor te zorgen dat de kantoren de rest van de dag gesloten blijven.

“In drie jaar tijd zijn meer dan driehonderd arbeidsplaatsen verloren gegaan”, luidt het bij het gemeenschappelijk vakbondsfront. Dat stemt ongeveer overeen met een derde van het totale aantal arbeidsplaatsen. Bovendien werden verschillende kantoren al gesloten en wordt de ‘druk op de collega’s stilaan ondraaglijk’, aldus de bonden.

Volgens de vakbonden neemt de malaise toe door aanhoudende herstructureringen en het niet respecteren van de gemaakte afspraken door de directie. De bonden eisen een meer sociaal beleid van de bank en dreigen met meer acties als de directie geen gehoor geeft aan hun eisen.

Volgens de directie was er op 8 november paritair overleg gepland naar aanleiding van een ingediende stakingsaanzegging. De acties van maandagmorgen bezwaren het geplande overleg vanzelfsprekend, luidt het. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content