Unitronics wil van de beurs

Het IT-bedrijf Unitronics wil op termijn af van zijn notering op Euronext. Dat zei voorzitter en meerderheidsaandeelhouder Haim Shani bij een bezoek aan de hoofdzetel in Tel Aviv.

Shani bezit al 58 procent van Unitronics, dat zelf 10 procent van de aandelen aanhoudt. “Het is de bedoeling dat we de aandelen systematisch blijven opkopen”, klinkt het, “tot het moment dat we de gunstige voorwaarden hebben bereikt om het bedrijf volledig van de beurs te halen.”

Unitronics opereert vanuit Israel en heeft enkele trouwe aandeelhouders in het Joodse milieu in Antwerpen. Naar eigen zeggen heeft het nog weinig zin om het aandeel op de Euronext, noch op de beurs in Tel Aviv te laten noteren.

“We zijn een relatief klein bedrijf (15 miljoen omzet, nvdr) waarvoor de kosten van zo’n notering zwaar wegen”, aldus Shani. “Bovendien wordt het aandeel weinig verhandeld. Andere motieven om genoteerd te zijn, zoals een kapitaalverhoging, spelen evenmin. We kunnen na de delisting ook de jaarlijkse vergadering aan de luchthaven van Zaventem schrappen. Ik ben er meestal moederziel alleen.”

H.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content