UnifiedPost heeft internationale dromen

Hans Leybaert, CEO UnifiedPost. © DIETER TELEMANS
Christophe Charlot redacteur Trends - Tendances

UnifiedPost is niet langer een start-up.

En niet alleen omdat het bedrijf gespecialiseerd in de digitalisering van bedrijfsdocumenten al zeventien jaar bestaat. Ook omdat het een groep van 680 mensen is die in 2018 een omzet genereert van meer dan 60 miljoen euro.

Het bedrijf van CEO en oprichter Hans Leybaert verwerkt 300 miljoen documenten (contracten, loonbrieven, facturen, enzovoort) in verschillende landen. De CEO wil een grote Europese groep opbouwen. “Ik wil dat UnifiedPost overal in Europa aanwezig is”, zegt Leybaert. “De digitalisering neemt voortdurend toe en het groeipotentieel is ongelooflijk groot.” Om een toonaangevende internationale speler te worden hanteert UnifiedPost een intensieve overnamestrategie. In 2018 en 2019 onderscheidde de groep zich door een reeks overnames, waaronder ADM Solutions, Inventive Designers, Leleu Document Services en het Estse Fitek Group. Met de overname van die laatste speler heeft de groep acht nieuwe landen betreden, waardoor ze aanwezig is in dertien Europese markten.

Om dat te bereiken haalde het bedrijf in 2017 10 miljoen euro en dit jaar 25 miljoen euro op van onder meer Amerikaanse fondsen, PMV, familiekantoren en particulieren. De oprichter, met nog altijd 30 procent van het kapitaal, wil inieuwe acquisities doen om sneller te kunnen groeien. Het zou niet verwonderlijk zijn als UnifiedPost een groep van meer dan 1000 mensen wordt. Maar daarvoor zal het bedrijf nog meer geld moeten inzamelen: tussen 100 en 150 miljoen euro. Een beursintroductie wordt ook overwogen.

Naast die groeistrategie werkt UnifiedPost aan de uitbreiding van zijn dienstverlening. Terwijl ongeveer 65 procent van de inkomsten afkomstig is van de digitalisering van documenten, ontwikkelt het bedrijf nieuwe diensten die UnifiedPost positioneren als een echte fintech: betaling, factuurfinanciering, enzovoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content