Umicore bulkt van het vertrouwen

© Belga

Umicore boekte in 2011 recordresultaten en ziet zelfs dit moeilijk economisch jaar met vertrouwen tegemoet. Als bewijs daarvan trekt het technologiebedrijf het dividend op en worden de investeringen dit jaar minstens op hetzelfde peil gehouden. Bovendien oogt het orderboek erg gezond, meldt CEO Marc Grynberg.

Concrete vooruitzichten voor 2012 wou Grynberg niet geven. Die komen er ten vroegste bij de algemene vergadering in april. “De visibiliteit is wel iets minder dan vorig jaar, maar ik heb er vertrouwen in dat we een goede prestatie zullen neerzetten”, voegde hij eraan toe. “Dat we een hoger dividend voorstellen, is een sterk teken van het geloof in onze verdere ontwikkeling en in de vooruitzichten voor onze activiteiten.”

Umicore keert een dividend uit van 1 euro per aandeel waarvan 0,4 euro al als interim-dividend betaald werd in september van vorig jaar. In 2011 keerde het bedrijf in totaal nog 0,8 euro per aandeel uit.

De omzet van Umicore steeg over 2011 met 15 procent tot 14,48 miljard euro. De recurrente bedrijfswinst dikte zelfs aan met 21 procent tot een record van 416,1 miljoen euro. Daarmee oversteeg het bedrijf meteen ook de verwachtingen van de analisten, die gemiddeld hadden gerekend op 412 miljoen euro. Grynberg voegde eraan toe in de tweede jaarhelft van 2011 ook geen vertraging te hebben gezien in de activiteiten.

Vooral de afdeling Recycling presteerde uitstekend. Umicore haalt 10,34 miljard euro van de groepsomzet uit de recyclageafdeling die instaat voor het recycleren van edelmetalen en batterijen. De recurrente bedrijfswinst van de divisie steeg met 37 procent. (DVDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content