Twintig Belgische bedrijven op Sri Lanka Expo 2012

© reuters

Onder massale buitenlandse belangstelling opende de Sri Lankaanse president Mahinda Rajapaksa de internationale handelsbeurs Expo 2012. Sri Lanka wil zo een venster op de wereld openen. Rajapaksa roept het land uit tot de nieuwste hub tussen Azië en Europa.

Expo 2012 rekenen op grote belangstelling van grote en middelgrote buitenlandse bedrijven uit onder meer de VS, Canada, Rusland, Korea, China, Duitsland, Frankrijk en België.

Een twintigtal Belgische bedrijven wil garen spinnen bij de economische relance van Sri Lanka, dat 20 miljoen inwoners telt en prat gaat op een verregaand vrijhandelsakkoord met India en zijn ruim 1 miljard potentiële consumenten. Van Belgische zijde zijn onder meer Plant Technology (Lier), Havicus Group, Automatic Systems, Vincotte, en de bouwgroepen CFE en Dynabat aanwezig.

Na dertig jaar van economische stilstand door een verscheurende burgeroorlog, is de heropbouw van de infrastructuur een absolute prioriteit. Ook buitenlandse investeringen kunnen rekenen op bijzonder gunstige maatregelen. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content