Tweede ontslagronde bij Bekaert mogelijk

© Belga

Bert De Graeve, de CEO van Bekaert, heeft gereageerd op de herschikking van de activiteiten van de staaldraadreus.

Bert De Graeve, de CEO van Bekaert, heeft gereageerd op de herschikking van de activiteiten van de staaldraadreus. Naast het schrappen van 609 banen in België, wil het bedrijf ook 100 miljoen euro kosten schrappen. Dat kan nog banen kosten.Aan de herschikking, aldus De Graeve, gaat geen Belgisch gegeven vooraf, maar een wereldrealiteit. Bekaert moet reageren op de wereldwijde markt van de zonne-energie, waar het bedrijf met zijn zaagdraad actief op is. Die markt wordt geconfronteerd met enorme overcapaciteit en prijsdalingen, als gevolg van de gedaalde vraag.

De snelheid waarmee dit is gebeurd, heeft iedereen verrast, aldus De Graeve. “In onze geschiedenis hebben we nog nooit een markt zo zien verdwijnen”, aldus de topman.

De dalende vraag is mee het gevolg van het afbouwen van de subsidiëring van zonnepanelen overal in Europa, de belangrijkste markt voorzonnepanelen. Dat allemaal noopte Bekaert tot direct ingrijpen, aldus de topman.

Tweede ontslagronde?

Naast het schrappen van 609 banen wil Bekaert nog eens 100 miljoen euro kosten schrappen, met het oog op efficiëntie. Hierover wordt een studie opgestart. “Dat kan gaan om allerlei besparingen. Daar kunnen ook banen bij zijn”, zei De Graeve over die besparingsoperatie. Directe plannen daartoe zijn er evenwel niet.

Het bedrijf hoopt het aantal naakte ontslagen te minimaliseren. De Graeve: “Dit is een bijzonder moeilijke mededeling voor Bekaert. We hopen voor iedereen de beste oplossing uit te werken”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content