Toyota ziet forse terugval in VS

© belga

De Japanse autobouwer Toyota heeft de verkoop in de VS in januari met 16 procent zien dalen.

Toyota zag zich verplicht in de VS een grootscheepse terugroepactie te organiseren als een gevolg van technische problemen met het gaspedaal.

In de Verenigde Staten en Japan kwamen er tientallen klachten over remproblemen bij de hybrideauto Prius. De meldingen worden onderzocht, maar het is nog niet bekend of Toyota de auto’s terugroept.

De afgelopen dagen heeft Toyota wereldwijd miljoenen auto’s
teruggeroepen in verband met een mogelijk probleem met het gaspedaal. In Europa gaat het onder meer om de types Aygo, Avensis, Yaris en Corolla. Het concern begint deze week met het repareren van Toyota’s in de VS.

De verkoop van nieuwe wagens in de VS daalde in 2009 tot het laagste peil sinds 1982. De cijfers van de Amerikaanse autoverkoop van januari vormen nu mogelijk de aanleiding tot het eerste kwartaal met hogere verkoopcijfers sinds 2006.

De afgelopen drie jaar ging de maandelijkse verkoop maar zes keer hoger. Ford zag de verkoop in januari aantrekken met 25 procent. General Motors deed in januari 14 procent beter, of 147.000 wagens meer dan in januari 2009.

Nissan verkocht 16 procent meer wagens. Honda kende een
daling van de verkoop met 5 procent en Chrysler een terugval met 8 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content