Toyota roept honderdduizenden hybride wagens terug

De Japanse autobouwer Toyota roept wereldwijd meer dan 400.000 hybride auto’s terug naar de garage wegens problemen met het remsysteem. Het gaat voornamelijk om het nieuwste Prius-model.


Dat heeft Akio Toyoda, de topman van Toyota, dinsdag aangekondigd op een persconferentie. Hij bood zijn excuses aan en zei dat de groep al het mogelijke ging doen om het vertrouwen van de klanten terug te winnen.

Eerder moest Toyota wereldwijd al acht miljoen auto’s terugroepen wegens problemen met het gaspedaal en de vloermatten. Toyota bood toen ook zijn excuses aan.

BelgiëVolgens een woordvoerder van Toyota België worden in ons land 1.200 wagens van het type Prius van de derde generatie teruggeroepen. De wagens krijgen een software-update van het remsysteem. Het ABS-systeem wordt aangepast om iets sneller
te reageren bij remmen op gladde of hobbelige wegen, verduidelijkt de woordvoerder. De eigenaars van een Prius zullen een schriftelijke uitnodiging voor een gratis onderhoudsbeurt krijgen.


Mankement
Het ministerie van Transport had dinsdag al gemeld dat Toyota nu in Japan alleen al meer dan 223.000 hybride wagens terugroept, wegens een mankement in het hydraulische remsysteem. Dat kan falen op hobbelige wegen.

Het gaat voornamelijk om Prius-modellen van de derde generatie, die sinds mei 2009 in Japan zijn vervaardigd en verkocht. Maar ook de verkoop van de Lexus HS250H, de Prius PHV en de SAI wordt tot eind februari of begin maart stilgelegd.

Populair “We hebben besloten om de wagens terug te roepen, omdat we de veiligheid van onze klanten als onze hoogste prioriteit beschouwen”, zei Toyoda op de persconferentie.

De Prius was in 2009 de meest verkochte wagen in Japan, en is ook wereldwijd de populairste hybride wagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content