ThromboGenics heeft zware klappen gekregen op de Bel20

© Belga

Na de bekendmaking van tegenvallende resultaten hebben de beleggers op de Bel20 de rekening gepresenteerd aan ThromboGenics.

Het aandeel van ThromboGenics krijgt vrijdag forse klappen op de Brusselse beurs. Donderdagavond publiceerde het farmabedrijf tegenvallende resultaten. Om 11.20 uur was het aandeel al ruim 15 procent gezakt.

Tegenvallende resultaten

De verkoop van het oogmedicijn Jetrea in de VS ging meer dan de helft lager. Er werden in de VS vorig jaar 3.200 patiënten behandeld tegenover 7.000 een jaar eerder. Voor 2015 wordt op 3.500 tot 4.000 doses gemikt. Het bedrijf boekte een omzet van 13,8 miljoen euro, terwijl analisten op 16,2 miljoen euro hadden gerekend.

De resultaten met 2013 valt moeilijk te vergelijken: door een mijlpaalbetaling van 90 miljoen euro van distributiepartner Alcon, kwam de omzet toen uit op 112,8 miljoen euro. Het nettoverlies werd nog groter en ging van -26,4 miljoen naar -51,1 miljoen euro.

Tot slot wordt een fase II onderzoek voor Jetrea bij de behandeling van diabetische retinopathie aangekondigd.

Jetrea is een middel dat gebruikt wordt voor de behandeling van de oogziekte vitreomaculaire tractie (VMT). In de VS verkoopt Thrombogenics het midden zelf, buiten de VS werkt het bedrijf daarvoor samen met Novartis-dochter Alcon. Het Leuvense biofarmabedrijf kondigde vorig jaar na een strategische review aan op eigen benen te blijven staan. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content