Tessenderlo mikt op China

© belga

Chemiegroep Tessenderlo gaat in China kunststofmengsels produceren voor toepassingen in de auto-industrie. Dat meldt Tessenderlo Group maandag.

Tessenderlo heeft via haar Franse dochter CTS een overeenkomst
gesloten met de Chinese overheid. De productie in de nieuwe fabriek in Changsu, ongeveer 90 kilometer van Shanghai, zou in de herfst van 2011 opstarten. Er is plaats voor zeventig werknemers.

CTS Automotive Compounds (Changsu) Ltd. zal produceren voor de Aziatische markt. Op drie productielijnen zullen twee types compounds geproduceerd worden, die onder meer worden gebruikt voor de productie van airbagdeksels, dashboards en deurpanelen.

Op vrijdag 15 oktober maakte Tessenderlo al een investering in een tweede gelatinefabriek in China bekend. Die investering zou gebeuren via een joint venture met de familie Yang, waarbij Tessenderlo 86 procent van de joint venture in handen heeft. De fabriek komt in Heilongjiang in het noordoosten van China. Midden 2011 moet de fabriek operationeel zijn. De nieuwe fabriek zal werk bieden aan meer dan 200 mensen en richt zich voornamelijk op gelatine voor farmatoepassingen. Tessenderlo is de derde grootste gelatineproducent ter wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content