Tessenderlo Group overweegt naamswijziging

© Belga

Het beursgenoteerde chemiebedrijf Tessenderlo Group broedt op een naamswijziging. Dat zei CEO Frank Coenen op de happening van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB).

Het beursgenoteerde chemiebedrijf Tessenderlo Group broedt op een naamswijziging. Dat zei CEO Frank Coenen op de happening van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB). “Dat dringt zich een beetje op”, antwoordde Coenen op de vraag of werd gedacht aan een nieuwe naam.

Dat een nieuwe naam wordt overwogen, heeft alles te maken met de herpositionering van het bedrijf onder Coenen. Die staat er sinds begin 2010 aan het roer en verlegde de focus van basischemie op specialiteiten voor landbouw, watermanagement en de verwerking van afvalstromen. Tessenderlo Group heeft als gevolg daarvan het voorbije jaar zowat een kwart van zijn activiteiten gedesinvesteerd.

“En wij zijn nu ook zo goed als weg uit de gemeente Tessenderlo”, aldus Coenen. “We hebben daar weldra nog maar 30 mensen.” Tessenderlo stond ook vooral voor basischemie, en is met andere woorden niet meer representatief voor het geherstructureerde bedrijf.

Coenen kondigde trouwens aan dat dit jaar nog diverse acquisities en desinvesteringen te verwachten zijn. (Be.L)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content