Tessenderlo Group leent 500 miljoen euro bij banken

© belga

De chemiegroep Tessenderlo Group heeft bij een aantal internationale banken een lening gekregen voor een bedrag van 500 miljoen euro.

Het geleende bedrag zal worden gebruikt voor de financiering van de algemene bedrijfsvoering, meldt de chemiegroep maandag.

“De gesyndiceerde faciliteiten herzien de schuldfinanciering van de
groep en ondersteunen de financiering van ons businessplan”, verduidelijkt Mel de Vogue, financieel directeur van Tessenderlo Group, in een persbericht.

Het gaat om de eerste gesyndiceerde lening voor de groep, “een mijlpaal, die het vertrouwen van de huidige en nieuwe bankenpartners in de groep weerspiegelt”. Een vijftiental banken neemt deel aan de transactie, waaronder BNP Paribas Fortis, ING Bank en KBC Bank.

De chemiegroep maakt maandag ook bekend dat het haar
zinkchlorideactiviteiten afstoot. Het handelsfonds dat actief is in zinkchloride, wordt verkocht aan het Belgische Floridienne Chimie.

Het afstoten past in de strategische herpositionering van de chemiegroep, luidt het in een persbericht. Tessenderlo was actief in zinkchloride via zijn Franse filiaal Produits Chimiques de Loos, dat gevestigd is in het Franse Loos. Er werken 200 mensen, van wie een tiental in de productie van zinkchloride.

De verkoop zal naar verluidt geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content